LAJIT
Nyrkkeily
Nyrkkeily on kamppailu-urheilulaji, jossa kaksi kilpailijaa ottelee köysillä ympäröidyssä kehässä ja yrittää lyödä vastustajaansa nyrkkeilykäsineillä suojatuilla nyrkeillään. Vastustajaa saa lyödä ainoastaan nyrkin etuosalla, ei avokämmenellä tai kämmensyrjällä. Myös lyöminen niskaan, selkään, munuaisiin tai vyötärön alapuolelle on kiellettyä. Lisäksi kyynärpäällä lyöminen, vastustajasta roikkuminen tai kiinnipitäminen, maassa olevan lyöminen, potkiminen ja jalan päälle astuminen ovat kiellettyjä.
Nyrkkeily on taitolaji ja vaatii pitkäjänteistä työtä. Taidon lisäksi lajissa tarvitsee paljon erilaisia fyysisiä ja henkisiä ominaisuuksia, joten myös harjoittelu on monipuolista. Nyrkkeilijän täytyy muun muassa kehittää kestävyyttä, harjoittaa lihaskuntoa, hankkia voimaa sekä keskittyä monipuolisiin lyönti ja liike tekniikoihin.
Lukkopaini
Lukkopaini on kamppailulaji, jossa päämääränä on hallita vastustajaa pystyssä tai matossa ilman lyöntejä erilaisten käsi- ja jalkalukkojen sekä kuristusten avulla. Laji on hyvin samankaltainen brasilialaisen jujutsun kanssa, merkittävämpänä erona se, ettei lukkopainissa käytetä gitä.
Lisäksi lukkopainissa saa vapaasti käyttää jalkalukkoja, kun taas brasilialaisessa jujutsussa niiden käyttö on rajoitettua. Lukkopainin tekniikoilla on merkittävä osa vapaaottelussa, sillä usein kamppailutilanne ajautuu lähikontaktiin ja siitä mattopainiksi. Lukkopainissa yhdistellään muun muassa vapaapainin, sambon, brasilialaisen jujutsun ja judon tekniikoita.
Kuntonyrkkeily
Kuntonyrkkeily on liikuntamuoto, jonka liikkeet ovat samoja kuin nyrkkeilyssä. Laji on kuitenkin puhtaasti liikunnallinen, eikä siinä otella toista vastaan, vaan sparrataan ja lyödään nyrkkeilysäkkiä tai pistehansikkaita. Alkujaan laji oli enemmän naisten kuin miesten suosiossa. Harrastajamäärät ovat kuitenkin tasoittuneet, ja mies- ja naispuolisia harrastajia on lähes yhtä paljon, yhteensä yli 20 000. Lajin suosio perustuu selkä- ja niskalihaksia rentouttaviin liikeratoihin, jotka rentouttavat tehokkaasti kipeytyneitä lihaksia, ja lievittävät sen ansiosta myös niskasta lähtevää säteilevää päänsärkyä.
Kuntonyrkkeily kehittää erityisesti hartia-, selkä-, ja pakaralihaksia.
BJJ
Brasilialainen ju-jutsu on brasilialaisten Carlos ja Hélio Gracien perinteisten japanilaisten jujutsu- ja judotekniikoiden pohjalta kehittämä kamppailu- ja itsepuolustuslaji. Brasilialainen jujutsu painottuu erilaisiin maassa käytäviin kamppailutekniikoihin, pysty painia unohtamatta. Tyypillisessä ottelutilanteessa vastustaja pyritään viemään mahdollisimman pian maahan, jossa ottelu lopetetaan lukolla tai kuristuksella.